Θυσία, πόλεμος, ήττα..

Αέναη κίνηση-moto Perpetuo

monaxos
Βουδιστής Μάρτυρας που αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική της φιλο-αμερικάνικης κυβέρνησης του νοτίου Βιετνάμ..

Τι έχει να σκεφτεί αυτός που ξεκινάει τη μάχη ενάντια σε έναν αντίπαλο που έχει υπεροπλία και πολλές εφεδρείες; Σίγουρα θα πρέπει να σκεφτεί πως θα εκπαιδευτεί, με τον ίδιο τρόπο που εκπαιδεύονται όλοι οι μαχητές όλων των μαχών και όλων των σκοπών, στα μέσα της μάχης που έχει να δώσει. Ποιά είναι αυτά τα μέσα; είναι στρατηγική, τακτική, προσωπική και συλλογική σωματική και ψυχική-ιδεολογική δύναμη, ικανότητα χρησιμοποίησης μέσων σωματικού και ψυχικού-ιδεολογικού καταναγκασμού κ.α .

Θα κάνω εδώ μια πρώτη παρέκβαση. Δεν πρόκειται να εξετάσουμε εδώ, ούτε αλλού!, την προεργασία αυτή, μιας και δεν είμαστε ειδικοί ούτε σκοπεύουμε προς το παρόν να ξεκινήσουμε, ως πρόσωπα, κάποιον πόλεμο, πέραν φυσικά του αρκετά ψυχοφθόρου, αλλά άκαπνου ιντερνετικού “ιδεολογικού” πολέμου. Στο καθημερινό επίπεδο πολεμάμε τον “μικροαστικό” ή “σταλινικό” εαυτό μας, όπως μας έχουν υποδείξει διάφοροι εργάτες, μικροαστοί…

View original post 1,039 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s