Ο αόρατος άνθρωπος, Χέρμπερτ Τζώρτζ Γουέλς

Πότε-πότε την Κυριακή

%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82

Τί θα κάνατε εάν μπορούσατε να γίνετε αόρατοι; Πόσοι από εμάς δεν το έχουμε αναρωτηθεί, ή ακόμα κι ευχηθεί,  κάποιες φόρες. Σ’ αυτό το μυθιστόρημα, ο «Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας»,  Τζόρτζ Γουέλς, περιγράφει την ιστορία του νεαρού επιστήμονα, Γκρίφιν, ο οποίος μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρνει να ολοκληρώσει το σπουδαιότερο πείραμα της καριέρας του, να γίνει αόρατος.

Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποίει ότι υπάρχουν αρκετοί αστάθμητοι παράγοντες που δεν έλαβε υπόψη του. Τι γίνεται, για παράδειγμα, όταν το σώμα σου μεν γίνεται αόρατο, αλλά όχι τα ρούχα ή το φαγητό που έχεις καταναλώσει; Καταλήγει, τότε,  να περιπλανιέται στην παγωμένη Αγγλία, πιο «ευάλωτος» και «ορατός» από ποτέ.

Κάτω από όλες αυτές τις δύσκολες και απρόβλεπτες συνθήκες βλέπουμε τις αντοχές του ήρωα να δοκιμάζονται και σταδιακά να κλιμακώνονται σε πράξεις ακραίες και καταστροφικές. Σε κάθε κεφάλαιο παρακολουθούμε τον Γκρίφιν να χάνει σταδιακά τον έλεγχο της κατάστασης, γεγονός που διαταράσσει την ήδη τεταμένη ψυχική του…

View original post 262 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s