Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το χάος στην ΠΓΔΜ

Προδρομικός

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το χάος στην ΠΓΔΜ

Μετά τα επεισόδια στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ στα Σκόπια, όταν την Πέμπτη το βράδυ διαδηλωτές επιτέθηκαν σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική αναταραχή.

Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση για “ακατανόητη παρέμβαση” στην πολιτική της ΠΓΔΜ επιδιώκοντας να χειριστεί “τη βούληση των πολιτών με στόχο την καθαίρεση της νόμιμης κυβέρνησης από την εξουσία”. Ωστόσο, οι πολιτικοί παρατηρητές λένε ότι πρόσφατες συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής κρίσης που σιγοβράζει εδώ και καιρό, και όχι μιας ξένης παρέμβασης, και ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη συζήτηση προς όφελός της.

Οι ρωσικές κατηγορίες προσθέτουν στις αυξανόμενες ανησυχίες στη Δυτική Ευρώπη, ότι η Μόσχα υποστηρίζει τα κόμματα ή τους πολιτικούς με πολιτικές δυνητικά πιο φιλικές προς το Κρεμλίνο. Στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία παρουσιάζεται ως εναλλακτικός εταίρος στην…

View original post 530 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s