Το SHADES MAGAZINE τιμά την 72η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό (27/1/1945) με ολοήμερο αφιέρωμα

Aύριο συμπληρώνονται 72 χρόνια, από όταν στις 27 Γενάρη 1945οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού (60η Στρατιά του 1ου Ουκρανικού Μετώπου) επικεφαλής της οποίας ήταν ο Συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν, απελευθέρωσαν τους 7.000 περίπου εναπομείναντες/-σες κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Μόνο στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου εξοντώθηκαν πάνω από 1.100.000 άνθρωποι στην πλειονότητα τους Εβραίοι, Σίντι και Ρομά. 72 χρόνια μετά την απελευθέρωση, η Ευρώπη κατευθύνεται προς μια αναβίωση του ναζισμού, ή ίσως πρέπει να πούμε ότι ο ναζισμός δεν πέθανε ποτέ, αλλά επιβίωσε μέσα από τις πολιτικές των καπιταλιστικών εθνών κρατών και την ιστορική λήθη.

72 χρόνια μετά, λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται ότι ο Κόκκινος Στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς. Αντίθετα, είναι πολλοί αυτοί που επιχειρούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό ή να διαστρεβλώσουν την ιστορία. Δεν είναι επίσης λίγοι αυτοί που σήμερα κρύβονται πίσω από τον “αντισιωνισμό” για να ξεράσουν τον αντισημιτισμό τους.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν…

View original post 81 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s