Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της ιστορίας;

ΕΛΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: 3ος λογοτεχνικός διαγωνισμός του «Νόστος» της Αργεντινής, για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με χορηγό επικοινωνίας το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της ιστορίας;”, είναι το θέμα του 3ου λογοτεχνικού διαγωνισμού, που πραγματοποιεί η οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού “Νόστος” (Asociaciοn Cultural Helenica Nostos), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή.

Φέτος ο “Νόστος” ανοίγει, για πρώτη φορά, τη συνεργασία του με αξιόλογους φορείς του εξωτερικού, που μοχθούν για τη διάδοση τουελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας. Μεταξύ αυτών, το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών “Φώτιος Μαλλέρος”, του πανεπιστημίου της Χιλής, το μοναδικό στο είδος του στη Λατινική Αμερική (έτος ίδρυσης, 1968), υπό τον θερμό φιλέλληνα, καθηγητή Μιγκουέλ Καστίγιο Ντιντιέ.

Συνεργάζεται, επίσης, με την “Ένωση Λογοτεχνών Αργεντινής”, με την οποία ξεκίνησε το διαγωνισμό και για πρώτη φορά με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων, τη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά, από την…

View original post 414 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s